dimarts, 15 de febrer de 2011

Fem festa

                                                Fem Festa

A l’escola Rocabruna el 2009, vam fer un projecte que es deia: Fem festa  amb l’Arbert Rosello
que era el mestre de la classe dels cavalls i ens feia també medi.Vam estudiar les festes com: Nadal, El Ramadà, Els tres tombs, etc. Jo vaig parlar dels tres tombs-
Els  tres  tombs es celebra el dia 17 de gener per Sant Antoni, consisteix que són homes que porten cavalls amb carrosses, també s’aprofita per beneir els animals. Donen 3 voltes al voltant del poble. Abans els tres tombs no és feien així, es feia tres voltes al voltant de l’esglesia i al mig es feia una foguera amb mates verdes. La primera volta significava la salut del animal, la segona per tenir una bona collita i la tercera per el benestar.
Sant Antoni es considerat el patró del animals. S’acostuma a beneïr animals com gats,gossos,ocells,caballs,lloros,coloms,cabras,gallines i animals domestics. En Valls es celebra el 9 de gener i es una festa important per el poble de Valls.
La primera vegada que es va celebrar els tres tombs va ser l’any 1822 a Catalunya,Al Torre fonts.    I aquest treball es va ajuntar amb el que va fer tota la ZER. És el projecte FEM FESTA!                                                                                                                                                                                                                                              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada